Regler och genomförande

Regler och genomförande

DESSA ÄR UNDER REVIDERING, UPPDATERAS INOM KORT


Regler

I lag genomför första lagdeltagaren alla delmoment i en följd innan nästa deltagare kan starta osv (stafettform). Lagkamraterna får hjälpa till vid växlingar.


Vaccinationsintyg på hunden ska kunna visas upp innan start. Ni ansvarar själva för att hunden och hundföraren är försäkrade under denna dag.


Hunden måste vara minst 18 månader eftersom det ingår cykling tillsammans med hunden.


Det finns funktionärer efter hela banan .


Gruppindelning

Vi har två olika startklasser för individuellt och lag: elit och motionär/nybörjare. För lag är det tre deltagare i varje lag. Ni väljer själva vilken grupp ni tror att ni passar in i.


Start

Lagdeltagarna och de individuellt startande kommer att starta i två olika grupper; elit och motionär/nybörjare.


Simning ca. 100 meter

Samtliga hundar måste ha flytväst. Hunden ska vara kopplad eller under kontroll under simningen. Hundförare och hund kommer att simma ut i öppet vatten och runda två bojar och sedan tillbaka till land för att sedan fortsätta med cyklingen. Hundföraren kopplar eventuellt om hunden och tar av flytvästen i växlingsområdet.


Cykling ca. 3,9 km

Här använder ni egen cykel där hunden springer framför cykeln i lämplig dragsele. Hundföraren har givetvis hjälm. Det kommer att vara grusväg på flack mark. Därefter lämnas cykeln i växlingsområdet och ekipaget fortsätter med löpning. Hjälm och handskar ska givetvis bäras.


Löpning ca. 4,6 km 

Hunden springer bredvid hundföraren eller framför hundföraren i anpassad dragsele på hunden (hunden drar/hjälper hundföraren). Det är i ett elljusspår som är kuperat och har inslag av riktigt branta backar.


Läs mer om regler:

https://draghundsport.se/dokumentarkiv/regler.aspx